Wie?

Kim in de pen is op 4 oktober 2010 opgericht door Kim Bergshoeff. Kim studeerde Nederlandse Letterkunde aan de UvA en heeft daarna gewerkt op de redactie van het tijdschrift De Tuin Exclusief. Al sinds haar basisschooltijd schrijft ze gedichten, artikelen voor de schoolkrant en heeft ze veel plezier in het maken van werkstukken, opstellen en boekverslagen. Omdat ze in haar werk op de redactie onvoldoende creativiteit en originaliteit kwijt kon besloot ze om een avondopleiding PABO te doen. Foto: Mgr MadhatterMet veel plezier werkte ze als leerkracht van een bovenbouwklas. Helaas bleek het werk moeilijk te combineren met de ziekte van Crohn die ze al sinds haar studietijd heeft. Het werd tijd om afscheid te nemen van het onderwijs en een baan te kiezen waar ze creativiteit en liefde voor literatuur in kwijt kon zónder dat het te veel van haar gezondheid zou vragen. Werk dat ze bij wijze van spreke vanuit haar luie stoel kon doen…. En op dat moment kwam er een mailtje van CCUVN (stichting Crohn en Colitis Ulcerosa Nederland). In haar vrije tijd schreef Kim blogs op hyves die vaak werden “uitgelicht” en veel werden besproken. Eén van die blogs wilde CCUVN graag plaatsen in een nieuwsbrief die naar alle apotheken zou worden gestuurd. En toen viel het kwartje: Kim werd tekstschrijver en heeft een eigen tekstbureau in Haarlem. Haar eerste vaste opdracht was als columnist van Crohniek, het kwartaalblad van CCUVN, een functie die ze nog steeds vervult. Daarnaast schrijft ze columns voor Dierenpraktijken, verhalen voor de Haarlemse Hofjeskrant en treed ze regelmatig op als voorlees-columnist bij het Ampzing Genootschap.

Het laatste nieuws

Op zondag 17 januari zal ‘De KUNSTcanon van Haarlem‘ feestelijk gepresenteerd worden.

Hond Roemer testte het voer van Yarrah Bio en baas Kim schreef er een stukje over. Je leest het op de website van Yarrah.
‘De canon van Haarlem’ stond op nummer 3 in de top 10 van bestverkochte boeken van 2013 van Boekhandel de Vries in Haarlem. Binnen een jaar was de titel toe aan een 4e druk.

Op 13 april 2014 won Kim een prijs bij de verhalenwedstrijd die Uitgeverij AFDH organiseerde ter gelegenheid van het verschijnen van Jaap Scholtens ‘Horizon City’.
Momenteel werkt ze samen met illustrator Eric J. Coolen aan een boek over de geschiedenis van kunst en cultuur in Haarlem.

Kim in de pen is te volgen via Twitter. Haar blog is te lezen op WordPress. Op de blogpagina verschijnt elke werkdag een nieuw artikel: elke woensdag is #literairewoensdag en #vrijdagcolumndag. De portretfoto’s op Kimindepen.nl zijn gemaakt door Peter van der Wal voor Mgr Madhatter.